Αρχιτεκτονική

Οι σχεδιαστές ενός μικρού διαμερίσματος στη Γερμανία αξιοποιούν το μεγαλύτερο μέρος του χώρου

Οι σχεδιαστές ενός μικρού διαμερίσματος στη Γερμανία αξιοποιούν το μεγαλύτερο μέρος του χώρου


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Λένε ότι το μέγεθος έχει σημασία, αλλά όταν πρόκειται για ιδιοκτησία πρέπει να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτό που έχετε. Σε αυτήν την περίπτωση, οι αρχιτέκτονες και οι σχεδιαστές ενός διαμερίσματος στη Γερμανία, Spamroom + johnpaulcoss, έπρεπε να αξιοποιήσουν στο έπακρο τα 21 τετραγωνικά μέτρα που είχαν και το έκαναν κάνοντας καλή χρήση του όγκου του κατακόρυφου χώρου στο ακίνητο μαζί με την προσθήκη σε κεντρική μονάδα πολλαπλών χρήσεων. Σε αυτήν την περίπτωση οι αρχιτέκτονες και οι σχεδιαστές ενός διαμερίσματος στη Γερμανία,

[Πηγή εικόνας: Spamroom]

Το μικρό διαμέρισμα βρίσκεται στο Moabit του Βερολίνου και χρονολογείται από τις αρχές του 1900. Το διαμέρισμα είχε αρχικά δύο εξαιρετικά μικρά δωμάτια και οι επιβάτες έπρεπε να μοιραστούν μια εξωτερική τουαλέτα. Οι προηγούμενοι σχεδιαστές είχαν μετατρέψει ένα από τα δωμάτια σε ιδιωτικό μπάνιο, αλλά αυτό άφησε το διαμέρισμα ανισορροπημένο όσον αφορά την ποσότητα του ύπνου, του μαγειρέματος και του πλυσίματος.

[Πηγή εικόνας: Spamroom]

Οι νέοι σχεδιαστές επέλεξαν να ανοίξουν το χώρο όσο το δυνατόν περισσότερο και αφαίρεσαν όλους τους εσωτερικούς τοίχους μαζί με τα επιφανειακά στρώματα και αφέθηκαν με έναν κενό καμβά. Στη συνέχεια άρχισαν να σχεδιάζουν έναν χώρο καθιστικού και ύπνου που ήταν άνετος μαζί με ένα μικρό μπάνιο, μια κουζίνα και πολλούς αποθηκευτικούς χώρους.

[Πηγή εικόνας: Spamroom]

Το κεντρικό σημείο του διαμερίσματος είναι η κεντρική μονάδα που χωρίζει το διαμέρισμα κατά μήκος. Από τη μία πλευρά είναι η κουζίνα με τα μεγάλα παράθυρά της που αφήνουν άφθονο φως. Υπάρχουν πολλά ντουλάπια γενικά για αποθήκευση, ενώ οι συσκευές σχεδιάστηκαν συμπαγείς.

[Πηγή εικόνας: Spamroom]

Στην αντίθετη πλευρά της μονάδας βρίσκεται η είσοδος του διαδρόμου στο διαμέρισμα που παρέχει επίσης πρόσβαση στο εσωτερικό τμήμα της μονάδας. Μέσα σε αυτό υπάρχει ένα μπάνιο 2 τετραγωνικών μέτρων. Ο χώρος διατηρείται εδώ μέσω συρόμενης πόρτας, ενώ όλα τα φωτιστικά έχουν τακτοποιηθεί έτσι ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο συμπαγή.

[Πηγή εικόνας: Spamroom]

Το διαμέρισμα έχει άφθονο κατακόρυφο ύψος και αυτό χρησιμοποιείται καθώς οι σχεδιαστές κράτησαν το ύψος των κεντρικών μονάδων στο ελάχιστο, επιτρέποντάς τους να χτίσουν ημιώροφο πάνω από αυτό χάρη σε μια χαλύβδινη κατασκευή που είναι μερικώς πρόβολη. Αυτό κρατά το υπνοδωμάτιο με υπερυψωμένο χείλος που προσφέρει χώρο για βιβλία και φορητό υπολογιστή.

[Πηγή εικόνας: Spamroom]

Υπάρχει μια χαλύβδινη σκάλα που οδηγεί στον ημιώροφο και για να το καταστήσει μη αποφρακτικό, συνδέεται μέσω ενός στενού υπερυψωμένου προφίλ. Η ατσάλινη σκάλα χρησιμοποιείται για αποθήκευση κατά τη διάρκεια της ημέρας και παρέχει πρόσβαση σε έναν άλλο χώρο αποθήκευσης μέσω μιας πτυσσόμενης ντουλάπας.

[Πηγή εικόνας: Spamroom]

Χάρη στη διάταξη υπάρχει άφθονος χώρος στο κάτω επίπεδο και αυτό έχει χρησιμοποιηθεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Υπάρχει μια περιοχή εργασίας χάρη στο εκτεταμένο περβάζι του παραθύρου και η μετακίνηση επίπλων για τον χώρο είναι εύκολη. Οι πελάτες του διαμερίσματος ζήτησαν ορισμένα σχέδια της αρχικής περιόδου και έχουν χρησιμοποιηθεί πλακίδια Jugendstil μαζί με πλακάκια Craquele που διασώθηκαν τοπικά.

[Πηγή εικόνας: Spamroom]

Οι σανίδες δαπέδου έχουν αποκατασταθεί και χρησιμοποιήθηκε ξύλο για την αντικατάσταση ορισμένων σανίδων. Το μικρό διαμέρισμα ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο και οι σχεδιαστές πρόσθεσαν μια νέα οροφή που είναι μονωμένη.

[Πηγή εικόνας: Spamroom]


Δες το βίντεο: Official Movie THRIVE: What On Earth Will It Take? (Σεπτέμβριος 2022).


Σχόλια:

  1. Keandre

    Πιστεύω ότι έκανες λάθος. Γράψε μου στο PM, μίλα.

  2. Athelward

    Αλίμονο! Δυστυχώς!



Γράψε ένα μήνυμα