Αρχιτεκτονική

Το μικροσκοπικό σπίτι έχει επέκταση χτισμένη γύρω του

Το μικροσκοπικό σπίτι έχει επέκταση χτισμένη γύρω του


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Σε γενικές γραμμές, εάν η οικογένεια ξεπεράσει το σπίτι τους, συνήθως μετεγκαθίστανται σε ένα μεγαλύτερο σπίτι ή έχουν μια επέκταση χτισμένη από το σπίτι για να το κάνει μεγαλύτερο. Ωστόσο, ένας ιδιοκτήτης σπιτιού στην Αυστρία δεν επιβεβαίωσε τον κανόνα καθώς επέλεξαν να επεκτείνουν το σπίτι τους, αλλά είχαν ένα νέο εξωτερικό χτισμένο γύρω από το υπάρχον σπίτι τους. Έτσι, το αρχικό μικροσκοπικό σπίτι Haus Hohlen έχει γίνει μέρος του εσωτερικού του νέου σπιτιού.

[Πηγή εικόνας: Jochen Specht]

Το Haus Hohlen βρίσκεται στο Dornbirn της Αυστρίας και χτίστηκε το 1961. Αυτή τη στιγμή ήταν απλά 85 τετραγωνικά μέτρα και το 2012 έγινε πολύ μικρό για τους κατοίκους. Δεν ήθελαν να φύγουν από το σπίτι, αλλά εκτεταμένες επεκτάσεις όπου χρειαζόταν, οπότε βρήκαν ένα σχέδιο να το ανακαινίσουν και να το επεκτείνουν.

Δεν υπήρχε πολύ καλή αξία, εκτός από την τοιχοποιία του σπιτιού. Αντί να το κατεδαφίσουν, επέλεξαν να το κόψουν και να αφαιρέσουν τυχόν ανεπιθύμητα φωτιστικά. Αυτό άφησε την αρχική δομή στη θέση της να κατακλύζεται από νέο εξωτερικό, ωστόσο, η αρχική δομή θα μπορούσε να αναγνωριστεί ακόμα κι αν ορισμένα από τα χαρακτηριστικά της έπρεπε να τοποθετηθούν αλλού στο νέο σπίτι. Ένα παράδειγμα αυτού είναι ότι μερικά από τα παράθυρα του μικροσκοπικού σπιτιού έχουν πλέον γίνει διάδρομοι, ένα πέρασμα και μια θέση για μια λεκάνη.

[Πηγή εικόνας: Jochen Specht]

Η ολοκαίνουργια εξωτερική επέκταση έχει κατασκευαστεί από ελαφριά ξυλεία και χρησιμοποιήθηκε έτσι ώστε να αξιοποιηθεί πλήρως η δυνατότητα προκατασκευής, η οποία επιτρέπει γρήγορη κατασκευή. Χρησιμοποιώντας υλικά που είναι φιλικά προς το περιβάλλον, αυτό βοηθά στη θερμοκρασία μέσα στο σπίτι. Το νέο σπίτι επεκτάθηκε κατά 4 μέτρα στο άκρο του αετώματος μαζί με 1,5 μέτρα στις πλευρές του σπιτιού. Η οροφή χτίστηκε ευθεία πάνω από την υπάρχουσα.

[Πηγή εικόνας: Jochen Specht]

Ο αρχιτέκτονας πίσω από το σπίτι εξήγησε το έργο λέγοντας: "Χρησιμοποιήσαμε τα πλακάκια του παλιού σπιτιού και τα αναμίξαμε με καινούργιαΑυτή είναι μια παραδοσιακή τεχνική, όταν επεκτείνονται οι στάβλοι ή άλλα κτίρια."

[Πηγή εικόνας: Jochen Specht]

Πολλά νέα παράθυρα συμπεριλήφθηκαν στο σχεδιασμό του νέου σπιτιού και αυτό ήταν έτσι ώστε οι κάτοικοι να μπορούν να επωφεληθούν πλήρως από την όμορφη θέα. Οι σχεδιαστές πραγματοποίησαν επίσης βελτιώσεις στη μόνωση μαζί με το σύστημα θέρμανσης. Όλα τα παράθυρα έχουν επεξεργαστεί σε νέα διπλά τζάμια και το σύστημα θέρμανσης λαδιού αντικαταστάθηκε από μια νέα αντλία θερμότητας που συνοδεύει γεωθερμικούς ανιχνευτές. Πρόσθετη ενδοδαπέδια θέρμανση εγκαταστάθηκε επίσης στο καινούργιο σπίτι και η μόνωση από αφρώδες γυαλί χρησιμοποιήθηκε για να διατηρήσει όλη αυτή τη θερμότητα. Όλες αυτές οι προσπάθειες οδήγησαν σε μείωση της ενέργειας θέρμανσης του Haus Hohlen σε 45 kWh / τ.μ. ανά έτος.

[Πηγή εικόνας: Jochen Specht]


Δες το βίντεο: Ολική Ανακαίνιση Γκαρσονιέρας 42τμ. Κουκάκι. #HomeResolutions by Resolutions - Ανακαίνιση Σπιτιού (Νοέμβριος 2022).